Μασκ για Starlink: Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Πεντάγωνο – Συνεχίζουμε τη στήριξη στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ για Starlink: Δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το Πεντάγωνο – Συνεχίζουμε τη στήριξη στην Ουκρανία
Το Politico ανέφερε ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει για την παροχή των δορυφορικών υπηρεσιών προς την Ουκρανία, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις.

Ο Έλον Μασκ ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες του Starlink της SpaceX δεν χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Δεν υπάρχουν χρήματα από το υπουργείο Άμυνας, αλλά αρκετές άλλες χώρες, οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες πληρώνουν για τη συνέχιση της προσφοράς των υπηρεσιών από 11.000 ως 25.000 τερματικά», υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» αναφερόμενος στην παροχή δορυφορικών υπηρεσιών στην Ουκρανία.

Η SpaceX έχει απώλεια εσόδων περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων (20,29 εκατομμυρίων ευρώ) τον μήνα από την προσφορά υπηρεσιών στην Ουκρανία, αλλά και τα οικονομικά κόστη που σχετίζονται με μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή κυβερνοεπιθέσεων.

Η ανάρτηση αυτή έγινε μία ημέρα έπειτα από αναφορές ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο καταβολής πληρωμής για τις υπηρεσίες του δορυφορικού δικτύου Starlink στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραμένει χαμηλή η δημοτικότητα Μπάιντεν, 3 εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ θα αντλήσουν άλλα 15 εκατ. βαρέλια από τα στρατηγικά τους αποθέματα

Ο Μπορέλ αρνείται ότι τα σχόλιά του περί «ζούγκλας» ήταν ρατσιστικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider