Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ρωσικά στρατεύματα στη Λιμάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει ρωσικά στρατεύματα στη Λιμάν
Στα περίχωρα της πόλης οι Ουκρανοί, η οποία είναι προπύργιο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:39

Ουκρανοί στρατιώτες πάνω σε ένα όχημα το οποίο έφερε την ουκρανική σημαία βρίσκονταν στα περίχωρα της πόλης Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, που είναι υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού και την οποία το Κίεβο ανακοίνωσε ότι έχει περικυκλώσει, σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

"1η Οκτωβρίου. Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι ουκρανική", δήλωσε ένας από τους στρατιώτες προτού τοποθετήσει τη σημαία πάνω σε μια ταμπέλα που έγραφε "Λιμάν" στον δρόμο προς την πόλη.

Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο από ανεξάρτητη πηγή.

Νωρίτερα σήμερα ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχει "περικυκλώσει" πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Λιμάν, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.

"Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Λιμάν", δήλωσε στην ουκρανική κρατική τηλεόραση ο Σέρχιι Τσερεβάτι εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.

Σύμφωνα με τον ίδιο, "περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι" βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Λιμάν τις τελευταίες ημέρες. "Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους", πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε ο Σέρχιι Γκαϊντάι, επικεφαλής της γειτονικής επαρχίας Λουχάνσκ, οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται "στο καζάνι" της Λιμάν "έχουν τρεις επιλογές: να φύγουν, να πεθάνουν όλοι μαζί ή να παραδοθούν".

Ο Τσερεβάτι επεσήμανε ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει πέντε χωριά γύρω από τη Λιμάν, αυξάνοντας την πίεση στους Ρώσους οι οποίοι πλέον είναι παγιδευμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.