Υπ. Υποδομών: Ολοκληρώθηκαν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σε Πέλλα, Αγ. Βαρβάρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπ. Υποδομών: Ολοκληρώθηκαν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας σε Πέλλα, Αγ. Βαρβάρα
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, επίσης, ο χαρακτηρισμός του ΣΒΑΚ για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Χαρακτηρίστηκαν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Δήμων Πέλλας και Αγίας Βαρβάρας, με σχετικές αποφάσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι παραπάνω Δήμοι προστίθενται στο δίκτυο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν εκπονήσει ΣΒΑΚ, με βάση τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις δράσεις που περιλαμβάνονται στα Σχέδιά τους.

Μέσω των ΣΒΑΚ επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός της κινητικότητας σε στρατηγικό επίπεδο και όχι αποσπασματικά, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, επίσης, ο χαρακτηρισμός του Σχεδίου για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη χαρακτηριστεί τα ΣΒΑΚ έξι μεγάλων Δήμων: Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Γρεβενών, Τυρνάβου, Ελασσόνας και Παλλήνης.

Με αφορμή την έγκριση των νέων Σχεδίων, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Άλλοι δύο μεγάλοι Δήμοι εντάσσονται στον κατάλογο των πόλεων που διαθέτουν εγκεκριμένα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, κάνοντας το πρώτο βήμα για την υλοποίηση βιώσιμων αστικών παρεμβάσεων. Καλούμε όλους τους Δήμους της χώρας να καταρτίσουν ΣΒΑΚ, προκειμένου να δημιουργήσουμε, από κοινού, ένα ποιοτικότερο αστικό περιβάλλον με περισσότερη ασφάλεια στις μετακινήσεις, προσβασιμότητα των ευάλωτων χρηστών, αλλά και ενίσχυση ηπιότερων και λιγότερο ρυπογόνων μορφών μετακίνησης σε όλες της πόλεις της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.