Ρωσία: Σε κίνδυνο η σοδειά του 2023 - Στην Ουκρανία στέλνονται χιλιάδες αγρότες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Σε κίνδυνο η σοδειά του 2023 - Στην Ουκρανία στέλνονται χιλιάδες αγρότες
Αγρότες είναι μεταξύ των Ρώσων που στρατολογούνται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πόυτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω κινδύνων για τη σοδειά του 2023.

Αγρότες είναι μεταξύ των Ρώσων που στρατολογούνται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση με αξιωματούχους, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο περαιτέρω κινδύνων για τη σοδειά του 2023.

Η Ρωσία είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές σιταριού στον κόσμο. Το φθινόπωρο είναι μία πολυάσχολη περίοδος για τους αγρότες καθώς σπέρνουν το χειμερινό σιτάρι για τη σοδειά της επόμενης χρονιάς και θερίζουν σόγια και ηλίανθο. Η σπορά του χειμερινού σιταριού έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά λόγω των βροχών.

«Θα ήθελα επίσης να απευθυνθώ στους περιφερειακούς επικεφαλής και στους επικεφαλής γεωργικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης, οι αγροτικοί εργάτες στρατολογούνται επίσης. Οι οικογένειές τους πρέπει να υποστηριχθούν. Σας ζητώ να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Πούτιν στη συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η ανακοίνωση, την περασμένη Τετάρτη, της πρώτης δημόσιας επιστράτευσης μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής της, όπως την αποκαλεί η Μόσχα, στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει την εσπευσμένη μετάβαση στα σύνορα επιλέξιμων ανδρών και ανησυχία στον ευρύτερο πληθυσμό.

Αξιωματούχοι έχουν πει πως άλλοι 300.000 Ρώσοι θα κληθούν να υπηρετήσουν στο πλαίσιο της εκστρατείας στρατολόγησης. Μερικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία στο νότιο και κεντρικό τμήμα της Ρωσίας, όπως η περιοχή Κουρσκ, είναι μεγάλοι παραγωγοί σιταριού.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στη συνάντηση πως η Ρωσία πρόκειται να έχει φέτος σοδειά ρεκόρ σιτηρών 150 εκατ. τόνων, περιλαμβανομένων 100 εκατ. τόνων σιταριού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσικά ΜΜΕ: Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία το 97% όσων ψήφισαν στα «δημοψηφίσματα» στην Ουκρανία

ΕΕ: Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των Ρώσων που εισέρχονται στα κράτη-μέλη μετά την επιστράτευση

Ουκρανία: Τα ρωσικά «ψευδοδημοψηφίσματα» δεν θα αλλάξουν τίποτα στα πεδία των μαχών