ΗΠΑ: Η πλειονότητα των Δημοκρατικών δεν θέλει τον Μπάιντεν υποψήφιο στις εκλογές του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η πλειονότητα των Δημοκρατικών δεν θέλει τον Μπάιντεν υποψήφιο στις εκλογές του 2024
Μοιρασμένοι οι Ρεπουμπλικάνοι αναφορικά με την υποψηφιότητα Τραμπ.

Η πλειονότητα των Δημοκρατικών των ΗΠΑ και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς, θέλουν το κόμμα να αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Washington Post-ABC που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μόλις το 35% αυτής της ομάδας προτιμά τον Μπάιντεν για την υποψηφιότητα, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 56% λέει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να επιλέξει κάποιον άλλο. Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς τους Ρεπουμπλικάνους, το 47% υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα του 2024 και το 46% προτιμά να είναι κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με την έρευνα το συνολικό ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν είναι στο 39%, με την αποδοκιμασία στο πρόσωπο του να φτάνει στο 53%. Όσον αφορά τον χειρισμό της οικονομίας, η έγκριση ήταν στο 36% και η αποδοκιμασία στο 57%.

Ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου, το 47% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν θα ψήφιζαν στην περιφέρεια τους για τη Βουλή των Αντιπροσώπων έναν Ρεπουμπλικανό και το 46% για έναν Δημοκρατικό, με τα ποσοστά να δίνουν περίπου το ίδιο αποτέλεσμα με τον Απρίλιο, ανέφερε η Washington Post.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου σε ένα τυχαίο εθνικό δείγμα 1.006 ενηλίκων στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 908 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, με περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider