Αρμενία: Πάνω από 100 στρατιώτες νεκροί σε 2 μέρες στις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρμενία: Πάνω από 100 στρατιώτες νεκροί σε 2 μέρες στις συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν
Οι συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν που ξέσπασαν την Τρίτη είναι οι χειρότερες από το 2020.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε πως 105 Αρμένιοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ένοπλες συγκρούσεις με το Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες 2 μέρες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Πασινγιάν δήλωσε στο αρμενικό κοινοβούλιο πως το Αζερμπαϊτζάν έχει αποκτήσει τον έλεγχο σε ορισμένα σημεία των διαφιλονικούμενων περιοχών του νότιου Καυκάσου, για τις οποίες ερίζουν οι δύο χώρες.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν που ξέσπασαν την Τρίτη είναι οι χειρότερες από το 2020.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Πασινιάν αντιστάθηκε στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στην Αρμενία, λέγοντας πως αυτό μέχρι στιγμής δεν είναι αναγκαίο.

Σύμφωνα με το AFP, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε πως οι αζερικές δυνάμεις «κατέλαβαν» 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα αρμενικού εδάφους στις εχθροπραξίες που έχουν ξεσπάσει από χθες στα σύνορα των δύο χωρών.

«Ο εχθρός κατέλαβε 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα αρμενικού εδάφους τον Μάιο και επιπλέον δέκα τετραγωνικά χιλιόμετρα» στις τρέχουσες εχθροπραξίες, δήλωσε ο Πασινιάν ενώπιον του κοινοβουλίου στο Γερεβάν. «Πρέπει να φύγουν από τα εδάφη μας.»

Συζήτηση Πούτιν - Ερντογάν

Την ίδια στιγμή, οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τις πρόσφατες συγκρούσεις όταν συναντηθούν στη Σαμαρκάνδη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Τούρκο αξιωματούχο.

«Το θέμα θα συζητηθεί με τον Πούτιν. Διότι ο ρόλος που διαδραμάτισε η Ρωσία και η Τουρκία στον τερματισμό αυτού του πολέμου και το κοινό έργο που ακολούθησε είναι εμφανή. Η Τουρκία ξεκίνησε επαφές για να ξεπεραστεί το πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό χρειάζεται να τελειώσει πριν κλιμακωθεί περαιτέρω. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν με κάθε έννοια», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρμενία: Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν με το Αζερμπαϊτζάν σήμερα το πρωί

ΕΕ: Να μπει stop στις εχθροπραξίες Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν - Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider