ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον ζητά την άμεση απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον ζητά την άμεση απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι
Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για την κλιμακούμενη, αυθαίρετη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι, αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς ο ντε φάκτο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης επέστρεψε σε κελί απομόνωσης.

Η αμερικανική κυβέρνηση ενώνει τις δυνάμεις της με την οικογένεια του Ναβάλνι, τους συναδέλφους και τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο που ζητούν την απελευθέρωσή του, δήλωσε χθες (τοπική ώρα) ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για την κλιμακούμενη, αυθαίρετη παρέμβαση της ρωσικής κυβέρνησης στα δικαιώματα του Αλεξέι Ναβάλνι», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Την Τετάρτη, ο Ναβάλνι ανέφερε μέσω Twitter ότι του δόθηκε εντολή να μείνει για 15 ημέρες σε κελί απομόνωσης, λέγοντας ότι είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει αυτό στη φυλακή όπου κρατείται, στην πόλη Μελέχοβο, σε απόσταση περίπου 260 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο Πράις κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι παρεμβαίνουν στην επικοινωνία του Ναβάλνι με τους νομικούς του συμβούλους. «Αυτή η παρέμβαση, παράλληλα με τον επανειλημμένο εγκλεισμό του σε απομόνωση για μικρές φερόμενες ως παραβάσεις, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη παρενόχλησης με πολιτικά κίνητρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νέες κυρώσεις για οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή της Τουρκίας με τη ρωσική αμυντική βιομηχανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider