Βρετανία: Ενεργειακά χρέη-ρεκόρ 1,3 δισ. λιρών συσσώρευσαν τα νοικοκυριά - Φόβος για το χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ενεργειακά χρέη-ρεκόρ 1,3 δισ. λιρών συσσώρευσαν τα νοικοκυριά - Φόβος για το χειμώνα
Οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν κάνει αυτό το καλοκαίρι ακριβό και έχουν πυροδοτήσει προειδοποιήσεις για μια ακόμη εντονότερη κρίση τους επόμενους μήνες του ψύχους.

Σε οικονομικό πλήγμα άνευ προηγουμένου έχει μετατραπεί η ενεργειακή κρίση για τα νοικοκυριά της Βρετανίας καθώς έχουν ήδη συσσωρεύσει χρέη-ρεκόρ ύψους 1,3 δισ. λιρών προς τους προμηθευτές ενέργειας, πριν έρθει ακόμα ο χειμώνας όπου οι τιμές λόγω της αυξημένης ζήτησης πρόκειται να εκτιναχθούν περαιτέρω.

Οι καταναλωτές συνήθως δημιουργούν πιστωτικό «μαξιλάρι» με τους παρόχους τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η χρήση ενέργειας μειώνεται, περιορίζοντας έτσι το σοκ της υψηλότερης ζήτησης το χειμώνα.

Ωστόσο, οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν κάνει αυτό το καλοκαίρι ακριβό και έχουν πυροδοτήσει προειδοποιήσεις για μια ακόμη εντονότερη κρίση τους επόμενους μήνες του ψύχους.

Τα ενεργειακά χρέη των νοικοκυριών τον Ιούλιο ήταν υπερδιπλάσια από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την υπηρεσία σύγκρισης τιμών Uswitch.com.

Από το 2018, όταν εισήχθη ανώτατο όριο τιμών στην Βρετανία, τα χρέη των νοικοκυριών κάθε χρόνο μειώνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όμως φέτος, το χρέος αυξήθηκε κατά 10% μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.

«Το ενεργειακό χρέος έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών με το χειρότερο δυνατό timing, μετατρέποντας την αύξηση της τιμής της ενέργειας του τρέχοντος χειμώνα σε μια βαθιά επισφαλή κατάσταση για πολλά νοικοκυριά», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg η Justina Miltienyte, του Uswitch.com. «Η κρίση του κόστους ζωής πιέζει ήδη δραματικά τους προϋπολογισμούς, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς οι οικογένειες αγωνίζονται με τους αυξανόμενους λογαριασμούς σε όλα τα πεδία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Καταρτίζει σχέδια για οργανωμένες διακοπές ρεύματος

«Φρένο» στη ροή ρωσικού αργού προς την Κεντρική Ευρώπη - Πλήττονται Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία

Αντίθετοι οι ηλεκτροπαραγωγοί στην αποθήκευση αερίου στην Ιταλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider