Κριμαία: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από την έκρηξη πυρομαχικών σε ρωσική αεροπορική βάση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κριμαία: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες από την έκρηξη πυρομαχικών σε ρωσική αεροπορική βάση
Ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Κριμαίας δήλωσε σήμερα ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν από έκρηξη στην αεροπορική βάση Σάκι, στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησο.

Ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Κριμαίας δήλωσε σήμερα ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν από έκρηξη στην αεροπορική βάση Σάκι, στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους χερσόνησο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη ρωσική αεροπορική βάση προκλήθηκε από έκρηξη πυρομαχικών της αεροπορίας.

«Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφιοντόροφκα», διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Νωρίτερα σήμερα τρεις αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφιοντόροφκα, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

Η προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία έγινε το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρεμλίνο: «Πυρά» εναντίον Δύσης-Ζελένσκι για τα μέτρα κατά Ρώσων υπηκόων

Transneft: Η Ουκρανία ευθύνεται για τη διακοπή της ροής πετρελαίου προς την Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider