Ουκρανία: Δεκαετής κάθειρξη σε Ρώσο στρατιώτη - Πυροβόλησε εναντίον κατοικιών με άρμα μάχης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Δεκαετής κάθειρξη σε Ρώσο στρατιώτη - Πυροβόλησε εναντίον κατοικιών με άρμα μάχης
Oυκρανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν Ρώσο στρατιώτη σε 10 χρόνια κάθειρξης κρίνοντάς τον ένοχο για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου καθώς πυροβόλησε με άρμα μάχης ενάντια σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Σε 10 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε σήμερα από ουκρανικό δικαστήριο ένας Ρώσος στρατιώτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου καθώς πυροβόλησε με άρμα μάχης ενάντια σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Μιχαήλ Κουλίκοφ, ο οποίος συνελήφθη εν ώρα μάχης, βρέθηκε ένοχος από δικαστήριο στο βορειοανατολικό Τσερνίχιφ για το πλήγμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Άντον Χερασένκο, βοηθός του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Κουλίκοφ ομολόγησε την ενοχή του στη δίκη και ζήτησε μια πιο ήπια ποινή επειδή είπε ότι ακολουθούσε εντολές, ανέφερε η ουκρανική γενική εισαγγελία.

Το οικιστικό τετράγωνο που επλήγη στην πόλη Τσερνίχιφ δεν ήταν στρατιωτικός στόχος ούτε χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς, ανέφερε.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της στοχεύουν σκόπιμα πολίτες σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ουκρανία διερευνά σχεδόν 26.000 ύποπτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 135 προσώπων, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Από τους κατηγορουμένους, περίπου 15 τελούν υπό κράτηση στην Ουκρανία και οι υπόλοιποι 120 παραμένουν ελεύθεροι, είπε ο εισαγγελέας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γεωργία ζητά από τη Ρωσία να τερματίσει την κατοχή της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

gazzetta
gazzetta reader insider insider