Κόπτσης για Ολοήμερα Σχολεία: Προσλήψεις 3.000 εκπαιδευτικών για το νέο πρόγραμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόπτσης για Ολοήμερα Σχολεία: Προσλήψεις 3.000 εκπαιδευτικών για το νέο πρόγραμμα
Παιδί στο σχολείο
Τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στη θέση τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά, είπε ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας.

Κριτήρια, όπως το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερο και ο αριθμός των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων, ελήφθησαν υπόψη για την επιλογή των σχολικών μονάδων, που θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το νέο σχολικό έτος το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, που μίλησε στον ΑΝΤ1, το υπουργείο προχωρά σε πλήθος δράσεων και ενεργειών στοχευμένα, ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμοι για την εφαρμογή του νέου προγράμματος και έχουν προσληφθεί 3.000 εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τις ανάγκες του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι από 1η Σεπτέμβρη, την πρώτη ημέρα που θα προσέλθουν οι καθηγητές στο σχολείο θα ενημερώσουν τους γονείς, σημειώνοντας ότι τα σχολεία θα στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και όλοι θα είναι στη θέση τους για να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά. «Είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο που προκύψουν ελλείψεις και κενά στα σχολεία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βασιλακόπουλος: Ετοιμάζονται εμβόλια σε μορφή σπρέι

Υγεία: 1 στους 8 ασθενείς με κορονοϊό εμφάνισε μακρά Covid-19

Οι τιμές ενέργειας υποχωρούν, αλλά οι μετοχές πετρελαίου παραμένουν «buy», λέει επενδυτής

gazzetta
gazzetta reader insider insider