Τουρκία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης - Μεγάλο πλήγμα για την ομογένεια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης - Μεγάλο πλήγμα για την ομογένεια
Πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης
Ασθενείς του νοσοκομείου είχαν απομακρυνθεί και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία της Πόλης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ελληνικό νοσοκομείο «Βαλουκλή» της Κωνσταντινούπολης, αφού όμως κατέστρεψε την οροφή του ιστορικού κτηρίου που ιδρύθηκε το 1753, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και σύμφωνα με το «CNN Türk» από την πτέρυγα του γηροκομείου απομακρύνθηκαν 104 άτομα.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι μετά την κατάσβεση το τουρκικό κράτος θα προχωρήσει στην ανακαίνιση του νοσοκομείου.

Η αιτία της φωτιάς στο νοσοκομείο του Μπαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη παραμένει άγνωστη δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

«Ο πρόεδρός μας παρενέβη για το θέμα. Το υπουργείο Εσωτερικών και το γραφείο του κυβερνήτη έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν αμέσως» διαβεβαίωσε ο Τούρκος αξιωματούχος και πρόσθεσε πως σχεδόν 80 ασθενείς του Μπαλουκλή διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Ιμάμογλου: Θα ξαναστήσουμε το νοσοκομείο του Μπαλουκλή

Στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη στέγη στο βόρειο τμήμα. «Το γεγονός ότι ήταν παλιά ξύλα, επιτάχυνε την πυρκαγιά στο τμήμα της στέγης», πρόσθεσε.

«Η Πυροσβεστική μας Υπηρεσία Κωνσταντινούπολης ανταποκρίθηκε γρήγορα στη φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλή, η φωτιά είναι πλέον υπό έλεγχο. Είναι ευχάριστο ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Μαζί θα στήσουμε αυτό το ιστορικό νοσοκομείο ξανά στα πόδια του» επισήμανε σε νεότερο tweet του ο Ιμάμογλου.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. «Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή απώλειες ζωής. Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς» δήλωσε, προσθέτοντας ότι αναμένει από την Πυροσβεστική να διαπιστώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση των ζημιών του κτηρίου.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μεγάλο πλήγμα για την ομογένεια

Ηομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Μπαλουκλή, ωστόσο υπογράμμισε ότι σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές.

«Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις Κρατικές και Αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.

«Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν. Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη, αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία. Και πάλι, ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή, και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους, και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά» κατέληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Οι δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη έκαψαν τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή στα χρονικά

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς «κατηγορίας 4» την Παρασκευή - Ο χάρτης με τις «πορτοκαλί» περιοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider