Λιζ Τρας: Ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία για τα σιτηρά για να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιζ Τρας: Ανάγκη να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία για τα σιτηρά για να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές
H Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία στη θέση του Τζόνσον, τόνισε ότι το Λονδίνο θα φροντίσει να τηρήσει η Ρωσία τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισαν σήμερα ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία μεταξύ Κιέβου και Μόσχας ώστε να ξαναρχίσουν οι εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Η επισήμανση αυτή έγινε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, όπως ανέφερε μια εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Εξάλλου, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οποία διεκδικεί την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία στη θέση του Τζόνσον, τόνισε ότι το Λονδίνο θα φροντίσει να τηρήσει η Ρωσία τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

«Αυτή η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί και θα την παρακολουθούμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι πράξεις της Ρωσίας αντιστοιχούν στα λόγια της», ανέφερε η Τρας σε γραπτή ανακοίνωσή της. «Για να επιστρέψει η βιώσιμη ασφάλεια και η οικονομική σταθερότητα στον κόσμο, ο Πούτιν πρέπει να βάλει τέλος στον πόλεμο και να αποσυρθεί από την Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία - Ουκρανία: Υπεγράφη η συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα

Μπορέλ: Χαιρετίζουμε την απόφαση της Κωνσταντινούπολης για τα σιτηρά - Να εφαρμοστεί άμεσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider