Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 1,4 τρισ. δολάρια το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 1,4 τρισ. δολάρια το 2022
Από αυτά, τα 206 δισ. δολάρια... χάθηκαν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν «συνολικά» περίπου 1,4 τρισ. δολάρια από την αρχή του 2022, από τα οποία τα 206 δισ. δολάρια... χάθηκαν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, καθώς οι παγκόσμιες οικονομικές αγορές υποχωρούν κάτω από το βάρος των αυξημένων επιτοκίων και το άγχος που προκαλεί ο πληθωρισμός.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αντίθεση με το 2021, όταν οι αγορές «εκτόξευσαν» τις περιουσίες των πλουσιότερων του κόσμου κατά 8%, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης πλούτου «Capgemini World Wealth» που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Οι μεγαλύτεροι «χαμένοι»

Πέντε από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, έχασαν συνολικά περισσότερα από 345 δισ. δολάρια από την αρχή της χρονιάς.

Και όμως, παρά τις μεγάλες απώλειες, η έκθεση Capgemini δείχνει πόσο επωφέλησαν την οικονομική ελίτ, η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική πολιτική, καθώς και τα σημεία που συγκεντρώνεται ο πλούτος.

Οι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα και Γερμανία παραμένουν οι χώρες στην κορυφή της λίστας με τις χώρες μόνιμης κατοικίας των πλουσότερων ανθρώπων του κόσμου, καθώς συγκεντρώνουν περίπου το 64% των προσώπων με τις μεγαλύτερες περιουσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο Ρώσος μεγιστάνας που στηρίζει την προσφορά εξαγοράς του Twitter;

Forbes: Στο club των δισεκατομμυριούχων ο ΛεMπρόν Τζέιμς - Στα 1,2 δισ. η περιουσία του

gazzetta
gazzetta reader insider insider