Η Γερμανία θα βοηθήσει στην εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω του σιδηροδρόμου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Γερμανία θα βοηθήσει στην εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών μέσω του σιδηροδρόμου
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 22 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στην Ουκρανία» που περιμένουν την αποστολή τους στο εξωτερικό, είπε ο στρατηγός μιλώντας στο Κογκρέσο.

Η Γερμανία έχει θέσει σε εφαρμογή μια «σιδηροδρομική γέφυρα» με την Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσει το Κίεβο να εξάγει τα σιτηρά του, που συσσωρεύονται λόγω του ναυτικού αποκλεισμού της χώρας από τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός στρατηγός Κρις Καβόλι, ο επόμενος αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περίπου 22 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών στην Ουκρανία» που περιμένουν την αποστολή τους στο εξωτερικό, είπε ο στρατηγός μιλώντας στο Κογκρέσο.

Στην προσπάθεια εξαγωγής αυτών των ποσοτήτων συμμετέχει το λιμάνι της Κωστάντζας, στη Ρουμανία, όμως οι δυνατότητές του είναι περιορισμένες: μπορεί να εξάγει 90.000 τόνους ημερησίως, είπε ο στρατηγός, ο διορισμός του οποίου στην αρχηγία των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη –και κατά συνέπεια και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ– θα πρέπει να επικυρωθεί από το Κογκρέσο.

«Όμως οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) ανταποκρίθηκαν πρόσφατα στο κάλεσμα» του Κιέβου και «εφάρμοσαν αυτό που αποκαλούν ‘σιδηροδρομική γέφυρα’ του Βερολίνου, με βάση το μοντέλο της αερογέφυρας του Βερολίνου, για να μεταφέρουν με τρένα το ουκρανικό σιτάρι προς την Ευρώπη και τη Δύση».

«Καταβάλλονται προσπάθειες, αλλά απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέο χρονοδιάγραμμα, βαρύτερα τα πρόστιμα - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες το 2026

Ανοδικό ξέσπασμα για χρυσό και ασήμι μετά το sell off

Εθνικό Απολυτήριο: Προς εφαρμογή από το επόμενο σχολικό έτος - Τι αλλάζει

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider