Reuters: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το φορτίο ιρανικού πλοίου κοντά στην Εύβοια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν το φορτίο ιρανικού πλοίου κοντά στην Εύβοια
Από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Pegas που μέχρι πρόσφατα έπλεε με ρωσική σημαία και είχε προσωρινά δεσμευτεί από την Ελλάδα.

Οι αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν στην κατάσχεση πετρελαίου από το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Pegas που μέχρι πρόσφατα έπλεε με ρωσική σημαία και είχε προσωρινά δεσμευτεί από την Ελλάδα έξω από την Εύβοια, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το φορτίο του Pegas θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ .

Τον Απρίλιο, οι ελληνικές αρχές δέσμευσαν στο λιμάνι της Καρύστου το Pegas, στο οποίο επιβαίνουν 19 Ρώσοι ως μέλη του πληρώματος, αργότερα όμως το αποδέσμευσαν λόγω «σύγχυσης» για το κατά πόσον οι κυρώσεις καλύπτουν τους ιδιοκτήτες του, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, οι υπεύθυνοι του πλοίου εμφάνισαν επίσημα έγγραφα από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), βάσει των οποίων προκύπτει ότι η ιδιοκτησία του πλοίου είχε μεταβιβαστεί πριν τον πόλεμο σε εταιρεία που δεν υπόκειται σε κυρώσεις.

Το δεξαμενόπλοιο έπλεε με ρωσική σημαία μέχρι την 1η Μαρτίου, οπότε μετονομάστηκε σε Lana και ύψωσε ιρανική σημαία.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης «ενημέρωσε την Ελλάδα ότι το φορτίο είναι ιρανικό πετρέλαιο» δήλωσε πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας. «Το φορτίο μεταφέρθηκε σε άλλο πλοίο που μισθώθηκε από τις ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αποδεσμεύτηκε το ρωσικό δεξαμενόπλοιο Pegas που παρέμενε ακινητοποιημένο στην Κάρυστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider