Πόλεμος στην Ουκρανία: H Ρωσία έπληξε 583 θέσεις των δυνάμεων του Κιέβου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: H Ρωσία έπληξε 583 θέσεις των δυνάμεων του Κιέβου
Τα χτυπήματα της Μόσχας έπληξαν κέντρα ελέγχου, στρατιωτικές μονάδες και αποθήκες οπλισμού κοντά στην περιοχή του Μικολάγιεφ.

Οι επιθέσεις του ρωσικού στρατού κατά θέσεων των Ουκρανών συνεχίστηκαν για το τελευταίο 24ωρο, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να ανακοινώνει την Κυριακή πως επλήγησαν θέσεις των Ουκρανών στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Τα χτυπήματα έπληξαν κέντρα ελέγχου, στρατιωτικές μονάδες και αποθήκες οπλισμού κοντά στην περιοχή του Μικολάγιεφ.

Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος στρατηγός, Ιγκόρ Κονασένκφοφ, ρουκέτες κα πυροβολικό έπληξαν 583 περιοχές συγκέντρωσης στρατιωτών και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού.

Όπως ανέφερε στο βραδινό διάγγελμα του το Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ δύσκολη», με τον ίδιο να προσθέτει πως ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στις πόλεις Σλοβιάνσκ κα Σιεβιεροντονέτσκ, αλλά και με τις ουκρανικές δυνάμεις να κρατούν τις θέσεις τους.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι και επικεφαλής των συζητήσεων με τους Ρώσους, Μικαίλο Ποντόλιακ, απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός, τονίζοντας πως το Κίεβο δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία που θα παραχωρεί ουκρανικές περιοχές στη Ρωσία.
«Οι συμβιβασμοί δεν θα βοηθήσουν γιατί η Ρωσία θα επιτεθεί ακόμα σκληρότερα, πιο αιματηρά και σε μεγαλύτερη κλίμακα» σημείωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Το Κίεβο αποκλείει την κατάπαυση πυρός, ενώ εντείνονται οι μάχες στο Ντονμπάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider