Ουκρανία: Το Κίεβο αποκλείει την κατάπαυση πυρός, ενώ εντείνονται οι μάχες στο Ντονμπάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Το Κίεβο αποκλείει την κατάπαυση πυρός, ενώ εντείνονται οι μάχες στο Ντονμπάς
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε πως «η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ δύσκολη».

Το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός στον πόλεμο της Ουκρανίας απέκλεισε το Κίεβο, ενώ εντείνονται οι μάχες μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντονμπάς, λίγες μέρες προτού συμπληρωθεί ο τρίτος μήνας από την έναρξη του πολέμου στη χώρα.

Όπως ανέφερε στο βραδινό διάγγελμα του το Σάββατο ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ δύσκολη», με τον ίδιο να προσθέτει πως ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στις πόλεις Σλοβιάνσκ κα Σιεβιεροντονέτσκ, αλλά και με τις ουκρανικές δυνάμεις να κρατούν τις θέσεις τους.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι και επικεφαλής των συζητήσεων με τους Ρώσους, Μικαίλο Ποντόλιακ, απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός, τονίζοντας πως το Κίεβο δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία που θα παραχωρεί ουκρανικές περιοχές στη Ρωσία.

«Οι συμβιβασμοί δεν θα βοηθήσουν γιατί η Ρωσία θα επιτεθεί ακόμα σκληρότερα, πιο αιματηρά και σε μεγαλύτερη κλίμακα» σημείωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο Ποντολιάκ απέρριψε, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ παράξενες» τις εκκλήσεις που έγιναν από τη Δύση για μια κατεπείγουσα κατάπαυση του πυρός, με τις ρωσικές δυνάμεις να παραμένουν στα εδάφη που έχουν καταλάβει, στη νότια και ανατολική Ουκρανία. «Οι (ρωσικές) δυνάμεις πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα και μετά θα είναι δυνατή η συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας», είπε στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider