Η Ρωσία ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο Αζοφστάλ εκκενώθηκε πλήρως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία ανακοίνωσε πως το εργοστάσιο Αζοφστάλ εκκενώθηκε πλήρως
«Οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, από κοινού με τις μεραρχίες της λαϊκής πολιτοφυλακής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ εξακολουθούν να αυξάνουν τον έλεγχο στις περιφέρειες του Ντονμπάς».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως παραδόθηκαν οι τελευταίοι ουκρανοί μαχητές που παρέμεναν μέσα στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, ύστερα από εβδομάδες πολιορκίας.

«Η περιοχή του μεταλλουργικού εργοστασίου Αζοφστάλ έχει απελευθερωθεί στο σύνολό της» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 531 ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν σήμερα και συνολικά 2.439 από τις 16 Μαΐου.

Η πλήρης εκκένωση των καταφυγίων και των υπόγειων σηράγγων του βομβαρδισμένου εργοστασίου σηματοδοτεί τον επίλογο της πιο καταστροφικής πολιορκίας αυτού του πολέμου, που ξεκίνησε με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία πριν από σχεδόν τρεις μήνες.

Η ουκρανική κυβέρνηση έδωσε τη Δευτέρα εντολή στους τελευταίους υπερασπιστές της Μαριούπολης να εγκαταλείψουν τη μάχη.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι το σύνολο της Μαριούπολης, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής όπου βρίσκεται η χαλυβουργία Αζοφστάλ, βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων αναμένει το Λονδίνο

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένει πως ο ρωσικός στρατός θα ενισχύσει τις δυνάμεις του στην περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι ΗΠΑ εκτίμησαν πως ότι ο ρωσικός στρατός καταφέρνει να ενισχύει τον έλεγχό του στο Ντονμπάς και στον νότο της χώρας, που σημαίνει ότι η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει πολύ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Τουλάχιστον 7 τραυματίες σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε πολιτιστικό κέντρο στη Λοζοβάγια

gazzetta
gazzetta reader insider insider