Γερμανία: Δυσαρέσκεια των πολιτών για Σολτς - «Πρωτιά» για Μπέρμποκ, Χάμπεκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Δυσαρέσκεια των πολιτών για Σολτς - «Πρωτιά» για Μπέρμποκ, Χάμπεκ
Οι δύο κορυφαίοι «πράσινοι» υπουργοί της κυβέρνησης, η Ανναλένα Μπέρμποκ και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, βλέπουν εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία τη δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται, ενώ, αντίθετα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι επίσης σοσιαλδημοκράτες υπουργοί Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και 'Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ είναι οι μεγάλοι «χαμένοι» της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos.

Οι δύο κορυφαίοι «πράσινοι» υπουργοί της γερμανικής κυβέρνησης, η Ανναλένα Μπέρμποκ και ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, βλέπουν εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία τη δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται, ενώ, αντίθετα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι επίσης σοσιαλδημοκράτες υπουργοί Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και 'Αμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ είναι οι μεγάλοι «χαμένοι» της περιόδου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos.

Η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται για πρώτη φορά στην πρώτη θέση της κατάταξης δημοτικότητας των γερμανών πολιτικών, με το 29% των ερωτηθέντων να αξιολογεί την επίδοσή της ως «πολύ ικανοποιητική» (8-10 στην κλίμακα 1-10). Στην αρχή του έτους, αυτή την απάντηση έδινε μόνο το 16% των πολιτών. Ταυτόχρονα, το ποσοστό όσων είναι πολύ δυσαρεστημένοι μαζί της (1-3), μειώθηκε από 39% τον Ιανουάριο σε 31%. Μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος ανέβηκε από την 4η θέση στη 2η, είναι τα μόνα μέλη της κυβέρνησης που βλέπουν τη δημοτικότητά τους να ενισχύεται. Τον Μάρτιο μόνο το 22% δήλωνε πολύ ικανοποιημένο - αυτό το ποσοστό ανέβηκε τώρα στο 27%.

Ταυτόχρονα, ο Όλαφ Σολτς φαίνεται ότι πείθει όλο και λιγότερο τους Γερμανούς. Μόνο ένας στους πέντε αξιολογεί το έργο του καγκελάριου ως «πολύ ικανοποιητικό», σε σύγκριση με το 27% τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το 32% τον βαθμολογεί πολύ αρνητικά. Συνολικά, ο κ. Σολτς καταγράφει πτώση 19 μονάδων στα ποσοστά αποδοχής του, ενώ η κυρία Μπέρμποκ βρίσκεται στο +21 και ο κ. Χάμπεκ στο +13.

Στους «χαμένους» συγκαταλέγεται και ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης τον περασμένο Μάρτιο. Πολύ ικανοποιημένο από το έργο του δηλώνει το 23%, όταν πριν από δύο μήνες το αντίστοιχο ποσοστό έφθανε το 31%. Επιπλέον, ένας στους τρεις βαθμολογεί το έργο του αρνητικά.

Η λιγότερο δημοφιλής υπουργός είναι αυτή τη στιγμή η Κριστίνε Λάμπρεχτ. Η υπουργός 'Αμυνας, έπειτα από το σκάνδαλο με τις πτήσεις του 21χρονου γιου της με στρατιωτικά μέσα, βλέπει τη δημοτικότητά της να κατακρημνίζεται. Το 41% δηλώνει «μεγάλη δυσαρέσκεια» από το έργο της και μόνο το 11% το αξιολογεί θετικά. Αρνητικές είναι οι περισσότερες (31%) γνώμες και για τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, τον οποίο κρίνει θετικά μόνο το 215 των ερωτηθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ο Σολτς αποκλείει νομιμοποίηση των εδαφών που κατακτά με τα όπλα η Ρωσία

Γερμανία: Προβάδισμα του CDU στις τοπικές εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας

Σολτς: Δεν θα πάω στο Κιέβο για μια φωτογραφία - Επικοινωνία με Ζελένσκι

gazzetta
gazzetta reader insider insider