ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Αφροαμερικανίδας Λίζα Κουκ στο δσ της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Αφροαμερικανίδας Λίζα Κουκ στο δσ της Fed
Τον διορισμό της Λίζα Κουκ στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη με οριακή πλειοψηφία η Γερουσία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η οικονομολόγος να γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα που γίνεται μέλος του δσ της Fed.

Τον διορισμό της Λίζα Κουκ στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη με οριακή πλειοψηφία η Γερουσία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η οικονομολόγος να γίνει η πρώτη Αφροαμερικανίδα που γίνεται μέλος του δσ της Fed.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, 50 Γερουσιαστές -όλοι Δημοκρατικοί- τάχθηκαν υπέρ του διορισμού της Κουκ στο δσ της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ καταψήφισαν οι 50 Γερουσιαστές των Ρεπουμπλικανών, με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να σφραγίζει το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σημειώνεται πως εξαιτίας της πρόθεσης των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του μέλους του δσ της Fed του Σικάγο, οι Δημοκρατικοί καθυστέρησαν την ψηφοφορία μέχρι όλοι οι Γερουσιαστές του κόμματος να είναι σε θέση να ψηφίσουν.

Η θητεία της Κουκ λήγει το 2024, ενώ δύο υποψήφιοι που είχαν προταθεί από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ απορρίφθηκαν από τη Γερουσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γουόλερ: Η Fed δε θα κάνει τα λάθη της δεκαετίας του '70

Μέστερ: Η Fed δεν θα ρίξει την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση

gazzetta
gazzetta reader insider insider