Βασιλακόπουλος: Σε έξαρση ο κορονοϊός στην Ελλάδα - Κατά της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Σε έξαρση ο κορονοϊός στην Ελλάδα - Κατά της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού
«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Για έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στέλνοντας μήνυμα κατά της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως η παραλλαγή Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2.

Εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει.

«Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει 3 δόσεις»

Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, είπε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς χθες είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορονοϊό σε ένα συνάχι», τόνισε εξηγώντας ότι αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή», μετέδωσε το skai.gr.

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ θα αρχίσει να δίνει και τα ποσοστά ασθενών που έχουν κάνει 2 ή 3 δόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσο ακόμα και με μέτρια άσκηση