ΥΠΕΞ Ρωσίας: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μπάιντεν για Πούτιν - Στα πρόθυρα διακοπής οι διμερείς σχέσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΥΠΕΞ Ρωσίας: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μπάιντεν για Πούτιν - Στα πρόθυρα διακοπής οι διμερείς σχέσεις
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν, και μέσω του οποίου διαμηνύθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές θέτουν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στα πρόθυρα της διακοπής.

Στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον χαρακτήρισε «αιμοσταγή δικτάτορα και στυγνό εγκληματία, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας», ενώ μια ημέρα νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «εγκληματία πολέμου».

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει κάθε «εμπόριο» με τη Ρωσία και κυρίως να αρνηθεί τους ενεργειακούς της πόρους, σε βίντεό του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

«Όχι ευρώ για τις δυνάμεις κατοχής, κλείστε τους όλα σας τα λιμάνια, μην τους στέλνετε τα αγαθά σας, αρνηθείτε τους ενεργειακούς πόρους», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Χωρίς εμπόριο μαζί σας, χωρίς τις επιχειρήσεις σας και τις τράπεζές σας, η Ρωσία δεν θα έχει πλέον χρήματα για αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider