Έφυγε από τη ζωή ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έφυγε από τη ζωή ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:14

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

O κ. Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας S&B την οποία το 2014 πούλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys.

Γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

Ο κ. Κυριακόπουλος ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Το μήνυμα του ΣΕΒ

Σε συλλυπητήριο μήνυμα, ο ΣΕΒ αναφέρει πως «έφυγε πολύ νωρίς αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά και μια σπουδαία παρακαταθήκη στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας».

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται «άξιος συνεχιστής μιας μεγάλης οικογενειακής επιχειρηματικής παράδοσης, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος συνδύασε με επιτυχία την επιχειρηματική ανάπτυξη με την κοινωνική ευθύνη.

Συλλυπητήριο μήνυμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως και το 2009, ενώ υπήρξε διαχρονικά αρωγός και υποστηρικτής του έργου της.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversität Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αγγλία, ενώ έλαβε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας. Διετέλεσε πρόεδρος της IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία, μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E., καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH. Επιπλέον είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ - Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011-2014).

H Πρόεδρος Βένια Παπαθανασοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, με ειλικρινή σεβασμό στο έργο και στη μνήμη του εκλιπόντος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Μητσοτάκης: Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο

Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση «δυσαναπλήρωτο κενό» το πλήρες νόημά της.

Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια από Γεωργιάδη

"Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ήταν ένας σπουδαίος επιχειρηματίας και η απώλεια του είναι σημαντική για την Ελλάδα. Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του!". Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider