Δήμαρχος Μαριούπουλης: Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπεται να φύγουν από την πόλη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δήμαρχος Μαριούπουλης: Τα ΙΧ αυτοκίνητα επιτρέπεται να φύγουν από την πόλη
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη δεν λειτούργησε χθες και κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι δεν έπαψε να βομβαρδίζει.

Επιτρέπεται σε πολιτικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης να φύγουν από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης, σύμφωνα με τον δήμαρχό της, τον Βαντίμ Μποϊτσένκο.

Περίπου 6.500 ΙΧ αυτοκίνητα έφυγαν από τη Μαριούπολη τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως καθώς δεν είχε κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός αναγκάστηκαν να βγουν από την πόλη ενώ δεχόταν πυρά, πρόσθεσε.

Απομάκρυνση των αμάχων

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη δεν λειτούργησε χθες και κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι δεν έπαψε να βομβαρδίζει.

Οι ουκρανικές αρχές είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε απομάκρυνση των αμάχων αλλά δεν είναι διατεθειμένες να εκθέσουν τους αμάχους σε κίνδυνο, σε βομβαρδισμούς στους δρόμους, πρόσθεσε. Ωστόσο, όσοι μπορέσουν να φθάσουν ως την Μπερντιάνσκ, 70 χιλιόμετρα δυτικά, θα μεταφερθούν κατόπιν στη Ζαπορίζια, σημείωσε.

Πάντα σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, πάνω από 6.000 κάτοικοι της Μαριούπολης, ανάμεσά τους 2.000 παιδιά, απομακρύνθηκαν από το λιμάνι στρατηγικής σημασίας τις προηγούμενες 24 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πέρασ' ο θυμός - Με ελπίδα θα ψηφίσουν - Πού βάζει τον πήχη η Άννα για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Φθηνό ρεύμα στους κοινωνικά ευάλωτους: Στην αφετηρία η νέα εκδοχή του «Απόλλων»

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider