Πρόστιμα 25.100 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμα 25.100 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού
Πρόστιμα 25.100 ευρώ και 4 αναστολές λειτουργίας σε επιχειρήσεις επιβλήθηκαν για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

Πρόστιμα 25.100 ευρώ και 4 αναστολές λειτουργίας σε επιχειρήσεις επιβλήθηκαν για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία, κατά τη διάρκεια των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ, ενώ στους ελέγχους για παρεμπόριο επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.500 ευρώ.

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 11 Φεβρουαρίου έως και 13 Φεβρουαρίου 2022 (ημέρες Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) 107 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 20.100 ευρώ και τρεις αναστολές λειτουργίας για 45 ημέρες συνολικά (σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας έκαστος) για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων λειτουργίας της αγοράς.

Επισημαίνεται ότι και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 η υπηρεσία επέβαλε και μια ακόμα αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (μανικιουρ - πεντικιουρ) για μη ανάπτυξη διαχωριστικού πετάματος-plexiglass στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρεμπόριο

Από την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας προκύπτουν τα εξής:

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 7 Φεβρουαρίου έως και 13 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 304 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 33 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία.

3. Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.500 ευρώ, για παράνομη διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων.

4. Κατασχέθηκαν 643 τεμάχια απομιμητικών ειδών, τα οποία πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).

5. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 16 τεμάχια βιομηχανικών προϊόντων και μεταχειρισμένων ειδών (no name).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider