Ιταλία: Ελπίζουμε σε αναμνηστική δόση του εμβολίου Covid-19 μία φορά το χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Ελπίζουμε σε αναμνηστική δόση του εμβολίου Covid-19 μία φορά το χρόνο
«Δεν θα προχωρήσουμε άμεσα σε χορήγηση 4ης δόσης, αλλά αναμνηστικής δόσης, ελπίζουμε σε ετήσια βάση», δηλώνει ο υπεύθυνος του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο υπεύθυνος του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων Νικόλα Μαγκρίνι, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση της Rai, τόνισε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, «αλλά μιας αναμνηστικής δόσης, η οποία ελπίζεται ότι θα γίνεται μια φορά τον χρόνο». «Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της covid-19 ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες», υπογράμμισε ο Μαγκρίνι.

Παράλληλα, τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα κορονοϊού μειώθηκαν στην Ιταλία κατά 27,9%, σύμφωνα με το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe. Οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στους νοσοκομειακούς θαλάμους μειώθηκαν κατά 7,75% και κατά 11,2% στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι θάνατοι, όμως, ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον ιό, αυξήθηκαν κατά 0,2%. Σύμφωνα με το ίδρυμα Gimbe, τέλος, 7,7 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας επί συνολικά 60 εκατομμυρίων, ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Αν διατηρηθούν οι σημερινοί ρυθμοί εμβολιασμού τα μέτρα θα αρθούν σύντομα, τονίζει ο υπ. Υγείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider