Έπεσαν οι υπογραφές για τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις για έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έπεσαν οι υπογραφές για τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις για έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο
Τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Τρεις νέες προγραμματικές συμβάσεις πολιτισμικής ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, οι συμβάσεις αφορούν την ωρίμανση μελετών για την αποκατάσταση του Αρχοντικού Νοταρά, τη στήριξη του ερευνητικού προγράμματος της αρχαιολογικής έρευνας στην 'Ανω Μεσσηνία και τη συνέχιση της έρευνας στη Σικυώνα, καθώς και της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό.

«Η διαρκής και αποδοτική συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελίσσεται πολυεπίπεδα και παράγει απτά αποτελέσματα. Με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα υπογράψαμε τρεις Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινού μας προγράμματος. Η πρώτη, αφορά στην ωρίμανση μελετών για την αποκατάσταση ενός σημαντικού μνημείου, του Αρχοντικού Νοταρά, το οποίο συνδέεται με πολλές προσωπικότητες της επιφανούς οικογένειας, προκειμένου το έργο να ωριμάσει. Με τη δεύτερη Σύμβαση, η περιφέρεια στηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα της αρχαιολογικής έρευνας στην 'Ανω Μεσσηνία, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του επιστημονικού έργου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο συνεργάζεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Με την τρίτη Σύμβαση, συνεχίζεται η σημαντική έρευνα στη Σικυώνα, καθώς και η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό. Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη για την σταθερά άριστη συνεργασία μας. Κοινή μας αντίληψη αποτελεί το γεγονός ότι ο Πολιτισμός αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή δύναμη και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην Πελοπόννησο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε την εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εξήρε το ενδιαφέρον της υπουργού Λίνας Μενδώνη, όπως και τη συνδρομή της σε παρεμβάσεις και έργα που διαφυλάσσουν και αναδεικνύουν τον μνημειακό πλούτο της περιφέρειας.

Η πρώτη σύμβαση, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΥΠΠΟΑ, έχει ως αντικείμενο την σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, ανάδειξης και επανάχρησης του αρχοντικού Νοταρά στα 'Ανω Τρίκαλα, του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και η δεύτερη, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΥΠΠΟΑ και μητρόπολης Κορίνθου, έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των όψεων και τοπικές επισκευές στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων. Με τη δεύτερη σύμβαση επέρχεται τροποποίηση αναφορικά με την επέκταση του φυσικού αντικειμένου και την χρονική παράταση. Η προγραμματική σύμβαση που αφορά στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει ως αντικείμενο την επιφανειακή αρχαιολογική έρευνα στην 'Ανω Μεσσηνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider