Ειδήσεις | Ελλάδα
13-01-2022 | 14:50

ΥπΑΑΤ: Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν 2.042 έλεγχοι στην αγορά κρέατος, τις γιορτές

Newsroom
Μοιράσου το
ΥπΑΑΤ: Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν 2.042 έλεγχοι στην αγορά κρέατος, τις γιορτές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τον απολογισμό για τους συνολικά 2.042 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος, στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, δημοσιεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ).

Συγκεκριμένα, από τις 15/12/2021 έως και 5/01/2022 κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ και των ΔΑΟΚ, έκαναν εντατικούς ελέγχους στην αγορά προκειμένου να αποτρέψουν νοθείες προϊόντων κα παράνομες ελληνοποιήσεις. Συνολικά έγιναν 2042 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 152 παραβάσεις, γεγονός που δείχνει ότι οι έλεγχοι αποδίδουν καρπούς.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συνεχάρη το προσωπικό που στελέχωσε τα κλιμάκια ελέγχου, καθώς με την παρουσία τους και το έργο τους συνέβαλαν καθοριστικά στην προστασία των παραγωγών και καταναλωτών, και στη στήριξη των ελληνικών προϊόντων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού έχει συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την ΓΓ του υπουργείου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου που ως έργο έχει τον συντονισμό διενέργειας των επίσημων ελέγχων στην αλυσίδα διακίνησης κρέατος και της συμμόρφωσης της αγοράς με την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.