Κορονοϊός: Η Γαλλία ετοιμάζεται για αύξηση των κρουσμάτων σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Η Γαλλία ετοιμάζεται για αύξηση των κρουσμάτων σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα»
Η «υπερηχητική» αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Η «υπερηχητική» αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Γαλλία αναμένεται να συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες και δεν υπάρχουν ενδείξεις για αντιστροφή της τάσης, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων φθάνει σε «στρατοσφαιρικά επίπεδα» στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από το Παρίσι, και σε ορισμένες άλλες περιοχές της Γαλλίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε πολλά υπερπόντια εδάφη, όπως η Γουαδελούπη και η Γουιάνα, η Μαγιότ, το Σεν Μαρτέν και το Σεν Μπαρτελεμί, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 που προκαλείται από την παραλλαγή Ομικρον του ιού.

Η Ρεϋνιόν και η Μαρτινίκα βρίσκονται από τις 27 Δεκεμβρίου σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιτρέπει στους περιφερειάρχες να επιβάλλουν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Η επέλαση της Όμικρον, σε συνδυασμό με την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στο γαλλικό αρχιπέλαγος, έχουν εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων της νόσου, δημιουργώντας απειλή για την ανάπτυξη σοβαρών μορφών της νόσου και υπερβάλλουσα πίεση στις υγειονομικές δομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού - Πάνω από 270.000 σε 24 ώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider