Χονγκ Κονγκ: Μίνι lockdown και απαγόρευση πτήσεων από 8 χώρες λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Μίνι lockdown και απαγόρευση πτήσεων από 8 χώρες λόγω της Όμικρον
Τα εστιατόρια θα κλείνουν από τις 6 το απόγευμα και τα μπαρ και τα γυμναστήρια θα κλείσουν εντελώς.

Σειρά αυστηρών περιοριστικών μέτρων θέτει σε ισχύ για το Χονγκ Κονγκ η κυβέρνηση του κρατιδίου, προσπαθώντας να ανακόψει τη διάδοση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην κοινότητα.

Όπως ανακοίνωσε η ηγέτιδα του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, από την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου, τα εστιατόρια θα κλείνουν από τις 6 το απόγευμα, τα μπαρ και τα γυμναστήρια θα κλείσουν εντελώς ενώ θα απαγορευτούν και όλες οι μεγάλου πλήθους εκδηλώσεις.

Προς όφελος των παιδιών η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ δεν θα αναστείλει προς το παρόν τη λειτουργία των σχολείων, τόνισε η Λαμ.

Ακόμα, το Χονγκ Κονγκ σταματά να δέχεται πτήσεις από 8 χώρες που καταγράφουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

«Οι πτήσεις από αυτές τις χώρες δεν θα λαμβάνουν άδεια να προσγειώνονται στο Χονγκ Κονγκ και τα άτομα που έχουν μείνει σε αυτές δεν θα επιτρέπεται να επιβιβάζονται σε πτήσεις με προορισμό το Χονγκ Κονγκ, περιλαμβανομένων των ανταποκρίσεων» είπε η Κάρι Λαμ.

Παράλληλα η ίδια ανακοίνωσε και μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της covid-19, καθώς, όπως εξήγησε, η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη και ασκεί πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν έχουμε δει το πέμπτο κύμα ακόμη, αλλά είμαστε στα πρόθυρά του», τόνισε. «Ανησυχούμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν σιωπηλές αλυσίδες μετάδοσης στην κοινότητα, καθώς κάποια επιβεβαιωμένα κρούσματα είχαν πολλές δραστηριότητες προτού καταλάβουν ότι έχουν μολυνθεί» τόνισε η Λαμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χονγκ Κονγκ: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την είσοδο σε θεάματα και κλειστούς χώρους

gazzetta
gazzetta reader insider insider