Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Ο κορονοϊός δεν είναι η ίδια ασθένεια με την Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Ο κορονοϊός δεν είναι η ίδια ασθένεια με την Όμικρον
Σύμφωνα με τον Τζον Μπελ, φαίνεται ότι τα άτομα που νοσούν από την Όμικρον περνούν την ασθένεια με ηπιότερο τρόπο.

Την άποψη πως η νόσηση του κορονοϊού με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη από αυτή που θα είχε κάποιος με άλλο στέλεχος της νόσου εξέφρασε ο Βρετανός λοιμωξιολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σερ Τζον Μπελ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Μπελ ανέφερε πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν αποτελεί την ίδια ασθένεια με αυτή που αντιμετώπιζε ο κόσμος ένα χρόνο πριν, καθώς φαίνεται ότι τα άτομα που νοσούν από την Όμικρον περνούν την ασθένεια με ηπιότερο τρόπο και ακόμα και εάν χρειαστεί να εισαχθούν σε νοσοκομείο θα μείνουν για λιγότερο διάστημα νοσηλευόμενοι.

«Οι τραγικές σκηνές που βλέπαμε πριν από ένα χρόνο, με γεμάτες ΜΕΘ και ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους πρόωρα, αποτελούν ιστορία για τη δική μου γνώμη και νομίζω πως πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελούν σκηνές του παρελθόντος» ανέφερε ο Μπελ.

Τα σχόλια του ήρθαν αφότου η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως δεν πρόκειται να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας μέχρι το τέλος του 2021, ενώ σε σειρά χωρών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν αρνητικά ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΠΘ: Στο 32% η παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον στα λύματα της Θεσσαλονίκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider