Ειδήσεις | Διεθνή
23-12-2021 | 09:04

Κίνα: Αύξηση της προσφοράς υπηρεσιών προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων το 2020

Newsroom
Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση της προσφοράς υπηρεσιών προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων το 2020
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο τομέας της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων (IP) κατέγραψε ετήσια αύξηση στον αριθμό των φορέων και των ειδικών που προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων της Κίνας (NIPA).

Μέχρι το τέλος του 2020, στην Κίνα δραστηριοποιούνταν 73.000 φορείς προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων με ετήσια αύξηση 9,3% και 865.000 ειδικοί στον ίδιο τομέα, με ετήσια αύξηση 5,6%, σύμφωνα με μία επίσημη αναφορά της NIPA.

Τα έσοδα από την προσφορά υπηρεσιών των φορέων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων ξεπέρασαν τα 225 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 35,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020, με ετήσια αύξηση 4,5%.

Η ίδια αναφορά, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ποσοστό μεγαλύτερο από το 60% των φορέων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων της Κίνας βρίσκονται μεταξύ του Πεκίνου, της Τιαντζίν, της Χεμπέι, του Δέλτα του Ποταμού Γιανγκτσέ και των Ειδικών Διοικητικών Περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, ενίσχυσαν την προσφορά υπηρεσιών προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με την ίδια αναφορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.