Κορονοϊός - Περού: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός - Περού: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον
Eντοπίστηκαν τα πρώτα τέσσερα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού, την ώρα που καταγράφεται νέα έξαρση της πανδημίας.

Στο Περού, τη χώρα όπου η θνητότητα της COVID-19 είναι η υψηλότερη στην υφήλιο, οι αρχές ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα τέσσερα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού, την ώρα που καταγράφεται νέα έξαρση της πανδημίας.

«Δυστυχώς, έχουμε πλέον τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στο Περού», δήλωσε στον Τύπο ο περουβιανός υπουργός Υγείας, ο Ερνάντο Σεβάγιος.

Ανάμεσα στα τέσσερα πρόσωπα που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από την Όμικρον είναι μια γυναίκα κι ένα αγόρι εννιά χρονών. Η γυναίκα, η εθνικότητα της οποίας δεν διευκρινίστηκε, έφθασε από τη Νότια Αφρική, σημείωσαν οι αρχές της χώρας.

Ο υπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των ειδικών για να συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω μέτρων.

Παρότρυνε εξάλλου τους πολίτες να πάνε στα κέντρα εμβολιασμού για να αποτραπεί «το ξέσπασμα τρίτου κύματος» που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα κατά τρόπο παρόμοιο με τα δύο προηγούμενα.

Στο Περού είναι απαραίτητο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της COVID-19 με τουλάχιστον δύο δόσεις για την είσοδο σε εμπορικά κέντρα, την εργασία σε κλειστούς χώρους, την επιβίβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση πρόσφατα διπλασιάστηκε σε πάνω από 1.500, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ξεπερνούν πλέον τους 50 την ημέρα.

Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και τους δημόσιους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ προσπαθεί να εντείνει την εκστρατεία ανοσοποίησης.

Περίπου το 73% των πολιτών του Περού έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.

Η χώρα των Άνδεων, η οποία μετρά κάπου 33 εκατομμύρια κατοίκους, καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας στον πλανήτη – 6.122 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού –, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο Περού έχει ξεπεράσει τους 202.000 νεκρούς επί συνόλου 2,26 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider