ΠΟΥ: Η Όμικρον εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη παραλλαγή της Covid

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Η Όμικρον εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη παραλλαγή της Covid
Ενδεχομένως υπάρχει σε κάθε χώρα του κόσμου, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

H νέα παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη υπήρξε έως τώρα και ενδεχομένως υπάρχει σε κάθε χώρα του κόσμου, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η Όμικρον εξαπλώνεται με ρυθμό που δεν έχουμε δει σε καμία προηγούμενη παραλλαγή», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη.

«Εβδομήντα επτά χώρες έχουν πλέον αναφέρει κρούσματα με Όμικρον. Και η πραγματικότητα είναι ότι η παραλλαγή πιθανώς υπάρχει στις περισσότερες χώρες, ακόμα κι αν δεν έχει ανιχνευθεί ακόμα».

Ο ίδιος τόνισε πως ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι οι χώρες προσπερνούν την Όμικρον ως ήπια παραλλαγή. «Ακόμη και αν προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων θα μπορούσε για άλλη μια φορά να κατακλύσει τα απροετοίμαστα συστήματα υγείας», είπε.

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι τα εμβόλια από μόνα τους δεν θα προστατεύσουν, τονίζοντας τη σημασία των μασκών και της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Δεν είναι εμβόλια αντί για μάσκες. Δεν είναι εμβόλια αντί της αποστασιοποίησης. Δεν είναι εμβόλια αντί του αερισμού ή της υγιεινής των χεριών. Κάντε τα όλα. Κάντε τα με συνέπεια. Κάντε τα καλά», πρόσθεσε ο Τέντρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider