Συνταξιουχικές οργανώσεις: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνταξιουχικές οργανώσεις: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συνταξιούχους στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους «για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνα με συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας».

Τελευταία ενημέρωση: 1:25 μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, που είχαν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους «για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνα με συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, διεκδικούν προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, τη χορήγηση 13ης και 14ης σύνταξης και να αποδοθεί στους συνταξιούχους το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021, ενώ ζητούν να μην γίνει καμία φορολόγηση των αναδρομικών, «καθώς αποδίδονται, μετά από χρόνια, άτοκα».

Διαμαρτυρία συνταξιούχων και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι, συνταξιούχοι, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των οργανώσεων τους.

Εκπρόσωποι των συνταξιούχων, στις ομιλίες τους, ζήτησαν «άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία», επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, ενίσχυση του ΕΣΥ κ.ά.

Η πορεία κινήθηκε στην Εγνατία και στην οδό Ίωνος Δραγούμη και κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, παρέμειναν έξω από την πύλη για περίπου μισή ώρα κι αφού επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider