Ειδήσεις | Διεθνή
14-12-2021 | 10:50

ΗΠΑ: 27 στελέχη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους - Αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: 27 στελέχη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους - Αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ απάλλαξε χθες, Δευτέρα, από τα καθήκοντα τους 27 στελέχη της, μετά την άρνησή τους να λάβουν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη απομάκρυνση προσωπικού ενεργού υπηρεσίας μετά την άρνησή του να εμβολιαστεί.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλο το στρατιωτικό προσωπικό τον Αύγουστο και η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών ενεργού υπηρεσίας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού.

Η Αν Στέφανεκ μία εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δόθηκε στα στελέχη μία ευκαιρία προκειμένου να εξηγήσουν την άρνησή τους να εμβολιαστούν, αλλά δεν εξαιρέθηκε κανένας.

Περίπου 97% των μελών του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, με το ποσοστό αυτό εμβολιασμού να είναι μεγαλύτερο από το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και η Αμερικανική Δύναμη Διαστήματος έχουν προσωπικό περίπου 326.000 μελών ενεργού υπηρεσίας.

Συνολικά 79 στελέχη από διαφορετικές στρατιωτικές υπηρεσίες έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό.

Οι ΗΠΑ έφτασαν την Κυριακή τους 800.000 θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, καθώς προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων, με αφορμή το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε εσωτερικούς χώρους από την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, αλλά και την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CDC: Σχεδόν ο ένας στους 100 Αμερικανούς άνω των 65 πέθανε εξαιτίας της COVID-19