Προσωπικά δεδομένα του Υπουργού Εσωτερικών της Ελβετίας στον "αέρα" λόγω κρυπτονονισμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσωπικά δεδομένα του Υπουργού Εσωτερικών της Ελβετίας στον "αέρα" λόγω κρυπτονονισμάτων
Ο Επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Ελβετίας, Αλέν Μπερσέ έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης σε συναλλαγή του με κρυπτονομίσματα το 2020.

Ο Ελβετός ομοσπονδιακός σύμβουλος του Καντονίου του Φριμπούρ, Αλέν Μπερσέ (Σοσιαλδημοκράτες) έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων. Δημοσιοποιήθηκαν η διεύθυνση, το ιδιωτικό του email και ο αριθμός τηλεφώνου του σπιτιού του, μετά από χακάρισμα μιας εταιρείας που χρησιμοποιούσε για να αγοράσει κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloombrerg, η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας Ledger SAS, η οποία προσφέρει υπηρεσίες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η αγορά, η αποθήκευση και η ασφάλεια κρυπτονομισμάτων, υπέστη κυβερνοεπίθεση τον Ιούνιο του 2020 και ο Μπερσέ ήταν μεταξύ των πελατών των οποίων τα δεδομένα παραβιάστηκαν.

Η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του Μπερσέ στο καντόνι του Φριμπούρ βρέθηκαν στο dark web, ένα μέρος του Διαδικτύου όπου μερικές φορές πωλούνται κλεμμένα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τα ντόπια ΜΜΕ.

Ο Μπερσέ είναι ο Επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών της Ελβετίας, το οποίο υπήρξε η κύρια υπηρεσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου επιβεβαίωσε στη Le Matin Dimanche ότι ο Μπερσέ «αγόρασε κρυπτονομίσματα πριν από μερικά χρόνια ιδιωτικά, για να καταλάβει πώς λειτουργούν».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείο δεν ανέφερε το συγκεκριμένο ποσό που επένδυσε ο πολιτικός ούτε αν εξακολουθεί να κατέχει κάποιο κρυπτονόμισμα. Ο Μπερσέ δεν γνώριζε προηγουμένως την κυβερνοεπίθεση την οποία υπέστη η Ledger SAS.

Η Ledger SAS αναφέρει στον ιστότοπό της ότι προειδοποίησε τους πελάτες της μέσω email μετά την κυβερνοεπίθεση του 2020. Αναφέρει επίσης ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν απειληθεί και ότι δεν έχουν κλαπεί πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα ποσά ή συναλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider