Πλεύρης-Πατούλης: Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης-Πατούλης: Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027
Ο περιφερειάρχης ανέπτυξε το σχεδιασμό της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Υγείας για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, συζητήθηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Ατικής, Γιώργου Πατούλη με τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, αναζητήθηκε η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόληψη αλλά και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Με αφορμή το πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου που εφαρμόζεται στα ΚΕΠ Υγείας, με στόχο την επέκτασή και στους 66 Δήμους της Αττικής, διερευνήθηκε η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας μέσα και από τη διασυνδεσιμότητα των ΚΕΠ Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Ο υπουργός επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στον «έτοιμο μηχανισμό» που διαθέτει η Περιφέρεια, επισήμανε ότι «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση των υγειονομικών δομών και στην στοχευμένη ενίσχυση του ΕΣΥ. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία, να συνεργαστούμε εποικοδομητικά και αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό που έχει πλέον ωριμάσει, προς όφελος της υγείας των πολιτών».

Ο περιφερειάρχης ανέπτυξε το σχεδιασμό της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη πρόθεση της Περιφέρειας να εξασφαλιστούν πόροι μέσω του ΠΕΠ Αττικής για τη δημιουργία δομής υγείας στην Ανατολική Αττική. Συζητήθηκε επίσης η διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας γεγονός που θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας και τη δυνατότητα επαναπατρισμού του σχετικού δυναμικού που εργάζεται στο εξωτερικό.

Τέλος ο Γ. Πατούλης ως προέδρος του ΙΣΑ τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της πρωτοβάθμιας υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την πρόσληψη προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider