ΗΠΑ: Σύγκρουση στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σύγκρουση στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Ο Δημοκρατικός Τσακ Σούμερ και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς Μακόνελ βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σοβαρή πολιτική μάχη για την αύξηση της οροφής του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ προσπαθούν να βρουν μία διέξοδο από την κρίση.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και ο ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σοβαρή πολιτική μάχη για την αύξηση της οροφής του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ προσπαθούν να βρουν μία διέξοδο από την κρίση, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill.

Το Κογκρέσο έχει στη διάθεσή του χρονικό περιθώριο περίπου μέχρι την 15η Δεκεμβρίου να αυξήσει την οροφή του επιπέδου δανεισμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, η οποία προειδοποίησε ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα μπορεί πλέον να εξυπηρετεί πλήρως τις οικονομικές ανάγκες για τη λειτουργία της.

Επιφανειακά η προθεσμία αυτή ενεργοποιεί το δεύτερο γύρο για μία σκληρή πολιτική μάχη μεταξύ των ηγετών της Γερουσίας που είχαν μία αντιπαράθεση εβδομάδων, κατά το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, πριν από την ψηφοφορία του Οκτωβρίου για την οροφή του επιπέδου δανεισμού, o καθένας βαδίζοντας στα άκρα προκειμένου να ξεπεράσει τον πολιτικό ανταγωνισμό του αντιπάλου του.

Ωστόσο τώρα ο Μακόνελ και ο Σούμερ, οι οποίοι, σύμφωνα με τους συνεργάτες τους, μιλούν σπάνια, κινούνται δημοσίως προς μία κατεύθυνση συνύπαρξης που χαρακτηρίζεται «γάμος από ανάγκη» με δεδομένη την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

«Δεν γνωρίζω ότι πρόκειται απαραίτητα για λιώσιμο του πάγου. Έχω την άποψη ότι συνειδητοποιούν ότι αυτό πρέπει να γίνει», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζον Θουν, που έχει τη δεύτερη θέση στην ιεραρχία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

«Έχω την εντύπωση ότι οι ρεαλιστές άνθρωποι τελικά συμβαδίζουν», πρόσθεσε ο Κρέιμερ.

Ο Μακόνελ και ο Σούμερ υπηρετούν μαζί στη Γερουσία για περισσότερα από είκοσι χρόνια, αλλά η σχέση τους είναι απόλυτα ψυχρή, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ανοιχτά εχθρική, όπως η σχέση μεταξύ του Μακόνελ και του πρώην ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider