Ελλάδα
15-11-2021 | 10:39

Χαρδαλιάς: Προχωράει η διαδικασία για τη δωρεάν χορήγηση συγγραμάτων στις ΑΣΕΙ

Newsroom
Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Προχωράει η διαδικασία για τη δωρεάν χορήγηση συγγραμάτων στις ΑΣΕΙ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τον ν. 4823/2021 (Α' 136), «θεσμοθετήθηκε η διανομή διδακτικών συγγραμμάτων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή», μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης με θέμα «Δωρεάν χορήγηση συγγραμμάτων στους σπουδαστές των ΑΣΕΙ».

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, «αναμένεται, στο αμέσως προσεχές διάστημα, η έκδοση ανάλογων κανονιστικών πράξεων», ενώ πρόσθεσε ότι παράλληλα προχωρά η τεχνική αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος», προκειμένου «να δοθεί η δυνατότητα στις γραμματείες των ΑΣΕΙ να διασυνδεθούν με το σύστημα και να αντιστοιχίσουν το πρόγραμμα σπουδών τους με τα συναφή συγγράμματα».

Υπενθύμισε, δε, ότι με μέριμνα των ΑΣΕΙ, «διανέμονται στους σπουδαστές τους, κάθε ακαδημαϊκό έτος, χωρίς κόστος, τα απαραίτητα συγγράμματα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών τους».

Τα συγγράμματα των ΑΣΕΙ, «είτε εκτυπώνονται στα τυπογραφεία των ΑΣΕΙ είτε τα προμηθεύονται οι σχολές από το εμπόριο, κατόπιν διάθεσης σχετικών πιστώσεων από τα Γενικά Επιτελεία», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει μια υψηλή γεωπολιτική αξία στην Ανατολική Μεσόγειο