Βατικανό: Στην Αθήνα και στην Λέσβο η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου απο 4 μέχρι 6 Δεκεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βατικανό: Στην Αθήνα και στην Λέσβο η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου απο 4 μέχρι 6 Δεκεμβρίου
Ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Από τις 2 μέχρι τις 4 του μηνός θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τις περασμένες εβδομάδες. Από τις 2 μέχρι τις 4 του μηνός θα επισκεφθεί την Κύπρο.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι ο Φραγκίσκος θα επισκεφθεί τον προσφυγικό καταυλισμό στη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Καθολική Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ουσιαστική της βοήθεια, μέσω της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, για τη μεταφορά πάνω από εκατό, συνολικά, μεταναστών και προσφύγων, με ανθρωπιστικό διάδρομο, από την Λέσβο στην Ρώμη.

Πρόκειται για ουσιαστική συνέχεια της απόφασης του πάπα Φραγκίσκου, o οποίος, κατά την επίσκεψή του στην Μόρια, το 2016, είχε πάρει μαζί του, στο αεροσκάφος του που τον μετέφερε στην Ρώμη, 12 πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ποντίφικας αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του, πάντα για τις αρχές Δεκεμβρίου, στην Μάλτα, αλλά θέλησε να επισκεφθεί την χώρα μας και την Κύπρο.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι κατά την συνομιλία τους σε τηλεδιάσκεψη, στις 2 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δενδιας και ο ομόλογός του της Αγίας Έδρας Πωλ Ρίτσαρντ Γκάλαγκερ αναφέρθηκαν σε λεπτομέρειες της επίσκεψης του Φραγκίσκου στην χώρα μας.

Συμβολική φράση της επίσκεψης του πάπα στην Ελλάδα θα είναι «ας είμαστε ανοικτοί στις εκπλήξεις του Κυρίου».

Το λογότυπο της επίσκεψης του Φραγκίσκου στην Ελλάδα είναι μια βάρκα, που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του πλανήτη μας, με τον Σταυρό του Ιησού ως κατάρτι και το Άγιο Πνεύμα που φέρει ούριο άνεμο.

Ιερά Σύνοδος: Μας πλημμυρίζει από πνευματική αγαλλίαση

Με αφορμή τη σημερινή επίσημη ανακοίνωση από το Βατικανό της επίσκεψης του Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου στην Ελλάδα, ως προσκεκλημένου της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021, η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος (ΙΣΚΙΕ) σε δήλωσή της τονίζει:

«Αυτό το ταξίδι του διαδόχου του Αποστόλου Πέτρου στη χώρα όπου ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε "το της Αναστάσεως κήρυγμα", μας πλημμυρίζει από πνευματική αγαλλίαση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, από τότε που εξελέγη στον θρόνο της Ρώμης, θέλησε να γίνει ένας σύγχρονος Απόστολος των Εθνών, γι' αυτό δεν σταμάτησε να καλεί εμάς τους πιστούς να κινηθούμε "προς τις περιφέρειες" προς συνάντηση των αδελφών μας.

Στο πρόσωπο του υψηλού επισκέπτη μας, οι πολίτες της Αθήνας, όπως και όσοι από άλλες περιοχές βρεθούν εκείνες τις ημέρες στην ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και οι κάτοικοι της Λέσβου, θα δουν τον άνθρωπο που επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των εθνών, τη συμφιλίωση μεταξύ των λαών, την ενότητα μεταξύ των Χριστιανών, τον άνθρωπο που με τον λόγο και τα έργα του ζητεί την επιστροφή στις ρίζες του Ευαγγελίου, στηρίζει όλους εκείνους που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής ως εμπερίστατοι, ως ασθενείς, ως πρόσφυγες, στα βήματα του Χριστού, τον οποίο υπέδειξαν και ακολούθησαν οι ίδιοι οι 'Αγιοι Απόστολοι.

Ευχόμενοι αυτό το ταξίδι να αποτελέσει μια μαρτυρία ειρήνης και αγάπης, ένα νέο βήμα ενότητας μεταξύ μας, μια πειστική και δυνατή απόδειξη πως και σήμερα η Εκκλησία του Χριστού συνεχίζει να ευαγγελίζεται το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας, να αναγγέλλει το θάνατο του Κυρίου και να ομολογεί την Αγία Του Ανάσταση, έως ότου έλθει, θα υποδεχθούμε τον 'Αγιο Πατέρα στην Αθήνα, το λίκνο ενός μεγάλου πολιτισμού, εκεί όπου ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε το μήνυμα της ενότητας του ανθρωπίνου γένους, της αγάπης του Θεού και της εν Χριστώ σωτηρίας διά της Αναστάσεως».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει άφιξη το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, επίσκεψη αυθημερόν στη Λέσβο το πρωί της Κυριακής και αναχώρηση από την Αθήνα για Ρώμη το πρωί της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider