Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διανομέων στα δικαστήρια- Ελεύθερος ο οδηγός που παρέσυρε τον 47χρονο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διανομέων στα δικαστήρια- Ελεύθερος ο οδηγός που παρέσυρε τον 47χρονο
Σε δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποί τους, στάθηκαν -μεταξύ άλλων- στις επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στους δρόμους οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Συγκέντρωση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί διανομείς, αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη του 47χρονου συναδέλφου τους που έχασε τη ζωή του, τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου με Γ. Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποί τους, στάθηκαν -μεταξύ άλλων- στις επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά στους δρόμους οι εργαζόμενοι στον κλάδο, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να μπορούν να εργάζονται σε πιο ασφαλείς συνθήκες. Μετά τη συγκέντρωση οι διανομείς έκαναν μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Αφέθηκε ελεύθερος ο οδηγός με προφορική εντολή εισαγγελέα

Στο μεταξύ, ο 21 ετών οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε χθες, Κυριακή, ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης που διενεργεί η Τροχαία για να ρίξει "φως" στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία συγκεντρώνει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένονται τόσο τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργούνται στον νεαρό οδηγό, όσο και η ιατροδικαστική έκθεση με τα ευρήματα στη σορό του άτυχου διανομέα.

Τι ερευνά η Τροχαία

Κάποια από τα ερωτήματα στα οποία καλείται να δώσει απάντηση η προανάκριση είναι εάν ο οδηγός παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες κι εάν τη στιγμή της φονικής παράσυρσης έκανε κόντρα με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, όπως καταγγέλλεται.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πάντως, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνεται ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ενδεχόμενο. Κατά τις ίδιες πηγές, προκύπτει με βάση τη δικογραφία ότι ο οδηγός, με καταγωγή από την Αλβανία, δεν έφερε δίπλωμα οδήγησης, κι ότι προς στιγμήν εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος αλλά στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο του συμβάντος και παραδόθηκε στις Αρχές.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές για τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών εις βάρος του οδηγού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider