Βρετανία: Εισηγήσεις στον Τζόνσον για «χαλαρά» μετρά κατά του κορονοϊού άμεσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Εισηγήσεις στον Τζόνσον για «χαλαρά» μετρά κατά του κορονοϊού άμεσα
Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο δείκτης επιπολασμού της νόσου έχει ανέλθει στο υψηλότερο του επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021.

Η επιστημονική επιτροπή της Βρετανίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού εισηγείται στον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, την επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της νόσου, προτού χρειαστεί η λήψη σκληρότερων περιορισμών στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιστημονική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (SAGE), αναφέρει σε έκθεση της προς την Ντάουνινγκ Στριτ που συντάχθηκε στις 14 Οκτωβρίου πως «σε περίπτωση αυξημένου ρυθμού κρουσμάτων, οι προληπτικές κινήσεις θα μειώσουν τον κίνδυνο για τη λήψη σκληρότερων και μακροπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Σαχίντ Τζαβίντ, δήλωσε πως μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η αύξηση της τηλεργασίας και τα διαβατήρια εμβολιασμού θα επανέλθουν εάν περισσότερο κόσμος δεν κάνει τα εμβόλια κατά το κορονοϊού.

Τα νέα κρούσματα της νόσου επί βρετανικού εδάφους έχουν αυξηθεί κατά 17,9% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο δείκτης επιπολασμού της νόσου έχει ανέλθει στο υψηλότερο του επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SOS στη Βρετανία - Τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν τα 100.000 ημερησίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider