«Πράσινο φως» από Ντράγκι για χαλάρωση των μέτρων σε κλαμπ, σινεμά, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» από Ντράγκι για χαλάρωση των μέτρων σε κλαμπ, σινεμά, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις
Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 11 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους χώρους του πολιτισμού, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα διασκέδασης.

Πιο αναλυτικά, η ιταλική κυβερνητική συμμαχία αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση, σε σχέση με τις πρόσφατες υποδείξεις της επιτροπής των ειδικών, η οποία έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα της χώρας θα μπορέσουν να ξανανοίξουν με 100% πληρότητα, ενώ στα στάδια θα μπορεί να καλυφθεί και πάλι το 75% των θέσεων, και στα αθλητικά κλειστά συγκροτήματα (παλέ ντε σπορ) το 60% των θέσεων. Κλαμπ και ντίσκο θα μπορέσουν να ξανανοίξουν με 50% πληρότητα στους κλειστούς χώρους και 75% στους ανοικτούς.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον σε όποιον διαθέτει «πράσινο πάσο εμβολιασμένου» και θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας. Μόνο οι πελάτες που θα βρίσκονται στην πίστα για να χορέψουν θα μπορούν να μην φορούν μάσκα.

«Επιτέλους ο χώρος του πολιτισμού ξαναρχίζει να ζει. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 11 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider