Η Serie A να ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο για στρατηγικό επενδυτή, λέει ο ιδιοκτήτης της Τζένοα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Serie A να ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο για στρατηγικό επενδυτή, λέει ο ιδιοκτήτης της Τζένοα
Ο επικεφαλής της αμερικανικής 777 Partners, μίλησε μετά από την εξαγορά του ιταλικού συλλόγου έναντι 150 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Την άποψη πως το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Serie A) θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της ισπανικής La Liga για την είσοδο ενός στρατηγικού επενδυτή προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά οι σύλλογοι της χώρας εξέφρασε ο νέος ιδιοκτήτης της Τζένοα, Χουάν Αρσινιέγκας, μιλώντας στο Reuters.

Ο ίδιος, επικεφαλής της αμερικανικής 777 Partners, μίλησε μετά από την εξαγορά του ιταλικού συλλόγου έναντι 150 εκατ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Ο Αρσινιέγκας υποστήριξε πως το παράδειγμα συνεργασίας της La Liga με το fund CVC είναι ένα από τους δρόμους που θα μπορούσε να ακολουθήσει η Serie A.

«Μπορεί η συμφωνία της La Liga με την CVC να είναι η καλύτερη, δεν ξέρω. Πιστεύω όμως πως σίγουρα πρέπει να το εξετάσουμε» είπε, για να προσθέσει πως «είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους που θα ενισχύσουν την κεφαλαιοποίηση της λίγκας και των ομάδων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με αστερίσκους η συμφωνία 2,7 δισ. ευρώ της CVC με την ισπανική La Liga

gazzetta
gazzetta reader insider insider