Διεθνή
26-09-2021 | 14:07

Ελβετία: Δημοψήφισμα ενέκρινε το γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών

Newsroom
Μοιράσου το
Ελβετία: Δημοψήφισμα ενέκρινε το γάμο των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την έγκριση τους για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών έδωσαν την Κυριακή οι πολίτες της Ελβετίας, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές για το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος που διεξάγεται στην ευρωπαϊκή χώρα.

Τα exit polls δείχνουν πως το 64% των ψηφοφόρων επέλεξε «ναι», ενώ το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα μέσα στην Κυριακή.

Αυτό το αποτέλεσμα, προς το παρόν προσωρινό όμως που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ξεπερνά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος, σε μια πρωτοβουλία στην οποία αντιτίθεντο το λαϊκιστικό κόμμα SVP-UDC, πρώτο κόμμα στη χώρα και ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα», έλεγαν όλοι στο αρχηγείο των υποστηρικτών του «ναι», που στήθηκε σε ένα εστιατόριο στη Βέρνη και στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί 200-250 άνθρωποι.

Στο δημοψήφισμα προβλέπεται και η ρύθμιση για απόκτηση παιδιών από τις παντρεμένες ομοφυλόφιλες γυναίκες μέσω δωρεάς σπέρματος, μια πρόβλεψη που μέχρι σήμερα ισχύει μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ελβετοί αποφασίζουν σήμερα για τον γάμο των ομοφυλόφιλων