Η Βρετανία έχει περιθώριο 10 ημερών για να σώσει τα Χριστούγεννα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία έχει περιθώριο 10 ημερών για να σώσει τα Χριστούγεννα
«Αν δεν βρεθούν οδηγοί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, αναπόφευκτα θα δούμε σημαντικά προβλήματα ενόψει των Χριστουγέννων».

Ο φορέας που εκπροσωπεί το λιανεμπόριο στη Βρετανία είπε σήμερα ότι, αν δεν βρεθούν περισσότεροι οδηγοί μέσα σε 10 ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οξεία έλλειψή τους, τότε είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει σημαντική διατάραξη ενόψει των Χριστουγέννων.

«Οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών είναι ο συνδετικός κρίκος που κρατά τις εφοδιαστικές μας αλυσίδες. Χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να μεταφέρουμε προϊόντα από τις φάρμες στις αποθήκες και τα καταστήματα», δήλωσε ο Άντριου Όπι, διευθυντής του τμήματος τροφίμων και βιωσιμότητας στη βρετανική ομοσπονδία λιανεμπόρων BRC.

«Αν δεν βρεθούν οδηγοί μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, αναπόφευκτα θα δούμε σημαντικά προβλήματα ενόψει των Χριστουγέννων».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Tesco, ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, είπε σε κυβερνητικούς αξιωματούχους την περασμένη εβδομάδα ότι η έλλειψη οδηγών φορτηγών μπορεί να οδηγήσει σε φρενήρεις αγορές από πανικόβλητους καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων εάν δεν ληφθούν μέτρα, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης.

Τα σούπερ μάρκετ, οι αγρότες και άλλοι φορείς του κλάδου έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να επιτρέψει την επιστροφή εργαζομένων από το εξωτερικό στους βρετανικούς δρόμους. Ο κλάδος μεταφορέων είπε ότι χρειάζεται ακόμα 90.000 οδηγούς για να καλύψουν τη ζήτηση καθώς οι Ευρωπαίοι οδηγοί είναι δυσκολότερο πλέον να εργαστούν στη Βρετανία λόγω του Brexit ενώ η πανδημία έχει αποτρέψει νέους εργαζόμενους να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider