Ιπτάμενα αυτοκίνητα το 2024; Αυτός ο CEO το θεωρεί εμπορικά εφικτό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιπτάμενα αυτοκίνητα το 2024; Αυτός ο CEO το θεωρεί εμπορικά εφικτό
Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μπορούσαν  να διατεθούν εμπορικά το 2024, ωστόσο οι κανονισμοί για τη διαχείριση ενός νέου τύπου εναέριας κυκλοφορίας εγείρει ανησυχία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογίας Lacuna Technologies.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να διατεθούν εμπορικά το 2024, ωστόσο οι κανονισμοί για τη διαχείριση ενός νέου τύπου εναέριας κυκλοφορίας εγείρει ανησυχίες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τεχνολογίας Lacuna Technologies.

Ο Hugh Martin, ο οποίος βοηθά τις πόλεις να καταρτίσουν πολιτικές μεταφορών, εκτιμά ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πότε τα αυτοκίνητα θα μπορέσουν να πετάξουν και στο πότε θα είναι ασφαλή και αξιόπιστα για να εκτελούν πτήσεις.

«Πιστεύω ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι μια χρονική περίοδος», είπε στo CNBC.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας αριθμός αυτοκινητοβιομηχανιών αναπτύσσουν ιπτάμενα οχήματα. Μεταξύ αυτών, η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Xpeng και η Fiat Chrysler. Κάποιοι άνθρωποι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, αλλά οι περισσότεροι πιθανότατα θα παραμένουν στους δρόμους με ηλεκτρικά οχήματα ή αυτοοδηγούμενα, σημείωσε ο Martin. Τα αυτοκίνητα που δεν χρειάζεται να απογειωθούν θα είναι ασφαλέστερα και ικανά να μεταφέρουν περισσότερο κόσμο», πρόσθεσε.

Οι πόλεις προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο για τη διαχείριση της κίνησης των ιπτάμενων οχημάτων στο μέλλον, σύμφωνα με τον Martin. Οι κανόνες που θα θεσπιστούν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το πού θα επιτρέπεται η απογείωση, η προσγείωση ή η κίνηση, το εάν θα μπορούν να πετάνε οποιαδήποτε στιγμή ή συγκεκριμένες ώρες και τι απόσταση θα διατηρεί το ένα από το άλλο.

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να διευθετηθούν αυτά», είπε ο Martin.

Στις ΗΠΑ, πρόσθεσε, η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και η NASA εργάζονται με drone και εταιρείες ιπτάμενων ταξί για να δουν πώς θα είναι η εναέρια κίνηση στο μέλλον.

«Αντί να υπάρχει ένα αεροδρόμιο σε κάθε μεγάλη πόλη, θα έχουμε... χιλιάδες αεροδρόμια διασκορπισμένα σε όλη την πόλη», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider