Αγωγή Τραμπ κατά της ανιψιάς του και των New York Times για δημοσίευμα του 2018

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγωγή Τραμπ κατά της ανιψιάς του και των New York Times για δημοσίευμα του 2018
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αγωγή κατά τις ανιψιάς του και των New York Times για ένα δημοσίευμα του 2018 για τον πλούτο και τις φορολογικές πρακτικές της οικογένειάς του, το οποίο βασιζόταν σε εμπιστευτικά έγγραφα που παραχώρησε η συγγενής του στους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε αγωγή κατά τις ανιψιάς του και των New York Times για ένα δημοσίευμα του 2018 για τον πλούτο και τις φορολογικές πρακτικές της οικογένειάς του, το οποίο βασιζόταν σε εμπιστευτικά έγγραφα που παραχώρησε η συγγενής του στους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Η προσφυγή των 27 σελίδων, στην οποία υπολογίζει σε 100 εκατομμύρια δολάρια τη ζημιά που υπέστη, κατατέθηκε χθες, Τρίτη στην κομητεία Ντάτσες, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η αγωγή του Τραμπ κατηγορεί την Μέρι Τραμπ για παραβίαση συμφωνίας διακανονισμού μέσω της αποκάλυψης φορολογικών δεδομένων που έλαβε στο πλαίσιο διαμάχης για την περιουσία του Φρεντ Τραμπ.

Η αγωγή κατηγορεί τους Times και τρεις από τους ρεπόρτερ τους -Susanne Craig, David Barstow και Russell Buettner- ότι κυνήγησαν ανελέητα την Μέρι Τραμπ ως πηγή πληροφοριών και την έπεισαν να τους δώσει έγγραφα. Η αγωγή αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι γνώριζαν ότι ο διακανονισμός τής απαγόρευε να αποκαλύψει τα έγγραφα.

Η έρευνα των Times, η οποία βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, αμφισβητούσε τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι έχει αυτοδημιούργητο πλούτο, καταγράφοντας πώς ο πατέρας του, Φρεντ, τού είχε δώσει τουλάχιστον 413 εκατ. δολάρια στη διάρκεια πολλών ετών, ακόμη και μέσω φοροδιαφυγής.

Η Μέρι Τραμπ παραδέχτηκε σε ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε πέρυσι ότι αυτή ήταν η πηγή των εγγράφων που είδαν οι Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider